Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

Nov 10, 2012

INDIGNATS: UNIVERSITAT POLÍTICA

Diuen que el moviment dels indignats o del 15M és antipolític o -com a mínim- prepolític. Al contrari, crec que és un moviment eminentment polític que -en la seva enorme diversitat-  avança aspectes de la política del futur i sobre el comú. Per això és en el millor dels termes un nou moviment social protopolític... de la política del futur.

Vaig arribar a aquesta conclusió i consciència durant la xerrada que em van encarregar a la Plaça Catalunya el decisiu dia del 28-5-2011. S'havia reocupat la plaça després del brutal desallotjament de dos dies abans i es preveia un xoc de masses (que finalment seria pacífic i col.laboratiu) amb la previsible celebració de la Champions de fútbol que acabava de guanyar precisament el Barça
Després de les ferides del desallotjament i amb el desafiament de la nova ocupació, hi havia tensió en l'ambient, però també molta alegria i ganes de continuar endavant. Les comissions i subcomissions funcionaven perfectament (ho vaig poder comprovar directament en les de comunicació i continguts).
 
Però el millor és quan, després d'un breu discurs, vaig obrir el diàleg i debat que va durar més de 3 hores (vegeu-ne els videos). Els indignats de la Plaça Catalunya van començar a expressar-se (fent una altre tipus de política) i jo em vaig limitar a passar el micro i administrar l'ordre de les infinites intervencions. 
Només vam tallar el diàleg autènticament polític i de política del comú i del futur en tant que apuntava a un altre tipus de política de l'hegemònica actualment, per a deixar entrar els camions. S'havia de treure tots els estris potencialment perillosos preveient qua -a la nit- hi poguessin haver aldarulls. Repeteixo, però, que no es va produir cap violència i les samarretes i banderes del Barça van conviure amicalment i políticament amb les reivindicacions i slogans dels Indignats

La gent i els indignats havien demostrat una vegada més -amb un efic, molt hàbil i democràtic "servei d'ordre intern"- que podien autogestionar-se perfectament evitant tota violència.

Vegeu els videos:
- ACAMPADA BCN 1a/10 28 maig 2011
- ACAMPADA BCN 1b/10 28 maig 2011
- ACAMPADA BCN 2/10 28 maig 2011

Hi ha 11 vídeos documentats per Mayte Duarte d'aquella magnífica experiència política i protopolítica d'una nova manera d'autogestió.

No comments: