Gonçal Mayos PUBLICATIONS

Gonçal Mayos PUBLICATIONS

ht tp://orcid.org/0000-0001-9017-6816 : BOOKS , BOOK CHAPTERS , JOURNAL PUBLICATIONS, PRESS, Editor, Other translations, Philosophy Dicti...

Apr 13, 2016

Vídeo: Futur de l’humà: el cyborg?



Conferències amb debat conjunt posterior sobre: "TOT SOVINT, VEIG CYBORGS" per Miquel Giménez (periodista i escriptor) i TECNOLOGIA vs HUMANITAT, QUÈ DEFINEIX QUÈ SOM? per Mayte Duarte (humanista-gestora cultural i Girche). Hi teniu el vídeo de la sessió del dissabte 16-4-2016 a les 11h al canal youtube de l'Ateneu Barcelonès.

"TOT SOVINT, VEIG CYBORGS" per Miquel Giménez: La quantitat de pròtesis que ja existeixen i son d'ús comú i com creixen exponencialment cada any.  La tesi: el cyborg com a paradigma del nou humà millorat, l'übermensch d'en Nieztsche. El dilema: no hi han pròtesis morals o ètiques.
TECNOLOGIA vs HUMANITAT, QUÈ DEFINEIX QUÈ SOM? per Mayte Duarte: CYBORG: «ésser format per matèria viva i dispositius electrònics». La tesi: Quan Neil Harbisson va ser reconegut pel govern britànic com a la primera persona cyborg del món, el diari «Metro» de Londres va definir als cyborg com «algú amb les habilitats naturals amplificades per màquines». El dilema: Aquest és el futur què ens espera?


- Kevin Warnick https://es.m.wikipedia.org/wiki/Kevin_Warwick, ja està treballant amb intensitat en xips per desenvolupar els potencials animics personals. 
- Steve Mann https://es.m.wikipedia.org/wiki/Steve_Mann 
- Neil Harbisson. https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Neil_Harbisson és reconegut com la 1a persona cyborg del món. Apareixen problemes ètics, morals i jurídics de classificació i de drets socials. 
- Marvin Minsky https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Marvin_Minsky     
- Craig Venter      https://ca.m.wikipedia.org/wiki/John_Craig_Venter 
- Dimitri Itskov. https://en.m.wikipedia.org/wiki/2045_Initiative http://www.muyinteresante.es/…/dmitry-itskov-nos-convertire…
Com veiem, més enllà de la crisi econòmica, actualment vivim crisis socials, polítiques, existencials, cosmovisionals, macrofilosòfiques, transhumanes... Per això el futur apareix amb una enorme incertesa i cal que ens preguntem: de quines causes i conseqüències no en som encara prou conscients? Què podem fer-hi i quines possibilitats reals tenim obertes? Cap a on ens portarà el temps de decisió que acompanya les crisis?


Desenvolupem el tema general del Curs 2015-16 sobre“Crisi i futur incert” de l'associació Liceu Maragall de Filosofia que -com sempre- es du a terme a l'Ateneu Barcelonès. Les primeres sessions van ser:
                 
19-9-2015 "Futur del nacionalisme i de l’Estat-nació" Gonçal Mayos i Joaquim Capdevila
                
17-10-2015 "Crisi autoritat, democràcia i patriarcat. En els 20 anys de la mort de Gilles Deleuze" Lluís Roca i Joan Morro
         
21-11-2015 “Futur de coneixement o d’ignorància?” (Acte pel Dia Mundial de la Filosofia -UNESCO- i dins del Barcelona Pensa)
19-12-2015Futur d’una filosofia i política radicals” Andytias Martos (titular UFMG, Brasil)
16-1-2016 “Incertesa i indiferència: els drets, el món virtual…" Albert Llorca Arimany i Marta Doltra

13-2-2016 “Mite i raó del dret i la política” Felipe Magalhães Bambirra (UFG, Brasil)

19-3-2016 "Societat de la Responsabilitat i la Rentabilitat" d'Antoni Saragossa (GIRCHE) i Ricard Gómez-Ventura (catedràtic IES, GIRCHE). 

No comments: